dilluns, 13 de febrer del 2017

COCA DE PA DOLÇA amb ANÍS



Com escollir la farina adequada a cada preparació:

Molts de nosaltres ens preguntem quina farina utilitzar alhora de fer un pastís o una massa, intentaré fer un resum molt pràctic que us pugui servir a partir d’ara per tenir èxit alhora de preparar les vostres masses.

Parlarem de farines una farina de força és rica en proteïna és a dir gluten. Normalment el paquet ja ho posa si és de força o no però com ho faríem per distingir una farina de força amb una que no?
Per la quantitat de proteïna, si us fixeu al costat el paquet de farina i tenim els components una farina que ens posi de 11g a 14gde proteïna, és una farina molt rica en gluten per tant és molt elàstica i absorbeix molt bé el liquid aquesta ens serveix per fer masses perquè la podrem treballar repetides vegades i aguantarà bé mes d'una llevada.

Per fer pastissos la farina a de tenir un baix contingut en proteïna un 7g a un 9g aquesta farina és mes refinada no conté tant de gluten per tant serà molt més esponjosa. No absorbirà tant bé líquid per això és ideal per fer pastissos perquè es flonja.

Què passa quan una farina porta un 10g de proteïna, aquesta ens servirà per fer els dos tipus de preparacions de fet és la mes comú de totes, fixeu-vos quan aneu al super, aquest tipus de farina per  mi  són les millor per fer masses dolces, brioix, bunyols, també massa de pizza que no requereix d'un llevat molt llarg

Espero que us pugui servir d’ajuda, veureu que si a partir d’ara utilitzeu la farina adequada a cada preparació el resultat serà molt millor.

No oblideu que amb l’ajuda del vostre Thermomix, el temps de preparació és redueix i l’amassat és molt superior al d’altres metòdes.

Una curiositat 1 minut d’amassat amb Thermomix equival a 10 minuts manuals.

Anem  a la recepta:

INGREDIENTS:
220 gr d'aigua
25 gr de llevat fresc una pastilla
400 gr de farina de força o de 11g proteïna
80 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
100 gr de sucre
50 gr d'anís (licor) 

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua, el llevat al vas i ho barregem 1 minuts, 37º, velocitat 1.

2. Afegim la farina, la sal i 30 gr d'oli d'oliva, amassem 1 minuts, velocitat espiga. Retirem la massa i la deixem reposar dins un bol 30 minuts aprox fins que doble el seu volum, tapada amb un drap o film.

Escalfarem el forn a 180º dalt i baix

3. Un cop a llevat la posem sobre la safata del forn i amb les mans l'anem estirant i pressionant amb els dits perquè ens quedin forats. 

4. Li posem els 50 gr d'oli restant per sobre, el sucre i cap al forn a coure 20 minuts aprox, fins que veiem que estigui ben rossa, al moment de retirar-la li posem l'anís per sobre amb calent així s'evaporarà l'alcohol.

BON PROFIT!!




3 comentaris:

  1. HolaJudith guapa tu

    Encara que no et digui res des de fa temps, et tinc controlada...quins records d´infantessa em dona aquesta coca dolça, em el teu permís et copio la formula...mil petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Susanna
      I tant que si, tota teva :-) jo tambe us vaig visitant a totes, pero per falta de temps no puc contestar a tothom, gràcies x estar aqui

      Elimina
  2. MMmmmm...que bona! Doncs sí...la Thermomix és un gran amic a la cuina! Ens ho fa tot més fàcil! Em pensava que 1 min d'amassat eren menys minuts d'amassat a mà!
    M'apunto la recepta!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.