dimecres, 26 d’agost del 2015

FLAM DE PINYA


Hola!!
Després d'uns dies de descans per el Sur d'Espanya, on vam passar-hi molt calor però també vam disfrutar molt amb el menjar, les tapes, el pescaito frito, les platges tant diferents a les nostres, Cabo de Gata, el desert de Tabernas, etç. El millor què ens venia de gust quan vam arribar a casa era preparar alguna cosa fresca per postres, com ara aquest flam que no necessita forn, és fa en un plis plas i és molt refrescant!
Ara si què ja espero començar amb la rutina de penjar receptes cada setmana, que porto uns dies una mica desconectada.
Som-hi!!!

INGREDIENTS:
1 llauna de pinya en suc de 800 gr
2 sobres de gelatina de pinya ( si no en trobeu poseu-li de llimona)
500 gr de nata
Aigua
Caramel líquid

PREPARACIÓ:

1. Apretem la bàscula i pesem el suc de la pinya, acabem d'emplenar amb aigua fins a 500 gr. Tot seguit programem 4 minuts, 100º, velocitat 1

2. Afegim el sobres de gelatina i remenem 15 segons a velocitat 4. Ara hi afegim les rodelles de pinya i les triturem 30 segons a velocitat 10.

3. Incorporem la nata i remenem 20 segons a velocitat 4. Posem caramel líquid al fons d'un motlle i aboquem la mescla per sobre, al deixem quallar a la nevera un mínim de 4 hores.

4. Un cop quallat desmotllem i servim al vostre gust

BON PROFIT!




dijous, 13 d’agost del 2015

CREMA CATALANA

Bon dia :-)
Continuem amb molta calor i encendre el forn per fer alguna cosa dolça em fa molta mandra, tenia un munt d'ous i necessitava gastar-los ràpid o sigui que la crema era una bona opció per donar sortida als ous i per no tenir d'encendre el forn. Amb el Thermomix queda molt bé per tant espero que us agradi i la poseu en pràctica ben aviat!!
Bon estiu!!

INGREDIENTS:
1 litre de llet
10 rovells d'ou
200 gr de sucre
1 polsim de sucre vainilla
La pell d'una llimona
1 tronc de canyella
40 gr de maizena

PREPARACIÓ:
1. Posem la papallona a sobre les ganivetes i la llet, el sucre, els rovells, el sucre vainilla, la maizena i remenem 15 segons a velocitat 3'5.

2. Afegim la pell de la llimona, la canyella  i programem 11 minuts, 90º, velocitat 2. Un cop acabaT el temps mirem si té espuma a sobre si és així li programem 2 minuts mes a la mateixa temperatura i velocitat sinó  en té programem 2 minuts, velocitat 2 sense programar temperatura. Retirem la pell de la llimona i la canyella.
Aboquem sobre cassoletes de terrissa i la deixem refredar del tot a la nevera.

3. Abans de servir li posem sucre per sobre i la cremem amb un cremador especial per fer-ho o un soplet.

BON PROFIT!