divendres, 5 de juny del 2015

IOGURT DE STRACCIATELLA


Hola bona tarda!!
Ja tornem a ser divendres i com sempre m'agrada deixar-vos una coseta dolça  pel cap de setmana, tot i què la recepta que us porto avui en podem pecar tota la setmana :-)
Per la gent que potser encara no ho sap el nou Thermomix el TM5 és una iogurtera, dins el menú té un apartat de receptes automàtiques on el iogurt és una d'elles. Preparar iogurt a casa és molt fàcil i senzill per tant us animo a fer-ne perquè notareu la diferència amb els de compra. Aquest cop us he volgut presentar aquest d'stracciatella què amb italià ve del verd stracciato que significa esparracat, engrunat.
Bon cap de setmana!

INGREDIENTS:
800 gr de llet fresca (important perquè ens quedi més gustós)
200 gr de nata 35% matèria grassa
1 iogurt grec
80-100 gr de sucre (ajusteu-lo al gust)
1 raig de vainilla líquida (generós)
Encenalls de xocolata negre

PREPARACIÓ: TM 5

1. Anem al menú de la pantalla i seleccionem les receptes automàtiques un cop a dins se'ns obriran les receptes, seleccionem iogurt, seguim les instruccions de la màquina posant tots els ingredients dins del vas menys els encenalls de xocolata. Ella mateixa preparar la recepta sense que tu tinguis de fer res i manté la temperatura adient perquè el iogurt quedi quallat. Aquest recepta dura 8 hores, per tant us recomano fer-la de nit. Un cop acaba els temps programat ens avisa i ja tenim el iogurt fet.

2. El retirem del vas amb una espàtula, veureu que a quedat com un bloc, el que jo faig és remenar-lo una miqueta i posar-lo en un bol gran i cap a la nevera. Un cop fred li afegim els encenalls de xocolata remant bé amb una cullera, ara el posem en pots de vidre o vasets i cap a la nevera altre cop fins el moment de menjar.

BON PROFIT!

PREPARACIÓ TM31:

1. Posem tots els ingredients al vas menys la xocolata i programem 3 minuts, 80º, velocitat 3. Vigilarem que la temperatura de la llet ens arribi a 60º si no és així programem 1 minut mes. Tapem la Thermomix amb un drap de cuina hi ha sobre li posem una bossa de les dels congelats que ens venen al super, segur que en teniu alguna per casa, deixem la màquina tapada tota la nit perquè conservi l'escalfor. Feu-la a la nit així tindreu la màquina lliure de dia per fer altres coses.

2. El retirem del vas amb una espàtula, veureu que a quedat com un bloc, el que jo faig és remenar-lo una miqueta i posar-lo en un bol gran i cap a la nevera. Un cop fred li afegim els encenalls de xocolata remant bé amb una cullera, ara el posem en pots de vidre o vasets i cap a la nevera altre cop fins el moment de menjar.

BON PROFIT!


4 comentaris:

  1. quina bona pinta! qui ho diria que es podria fer iogurt, d'un gelat tan típicament italià oi? m'encanta la idea! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies x la teva visita Roser, espero que t'agradi molt!

      Elimina
  2. Jo tinc la 31... gràcies per la recepta perquè m'encanta!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolça, ja em diràs el resultat!!!
      Gràcies x la visita!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.