divendres, 22 de maig del 2015

MIL FULLS DE CREMA I SALSA TOFFEE


 Ja tenim el cap de setmana aquí i us vull presentar aquesta dolça recepta!!
Quan vaig llegir el nom ja me'n vaig enamorar però quan la proves t'acaba de conquistar!!:-)
Si que l'elaboració és llarga i una mica pesada però el resultat final val la pena, aquest Mil fulls el vam fer al taller del Dia de la Mare, la teniu a la plataforma de receptes en una col.lecció que és diu "Postres para celebrar" per si la voleu adquirir o a través del vostre Agent Comercial també la podeu aconseguir.
Anem a la recepta i bon cap de setmana!!!

INGREDIENTS:
Crema pastissera:
500 gr de llet
120 gr de sucre
1 cullerada de sucre vainilla o essència de vainilla
30 gr de maizena
2 ous + 2 rovells
Massa:
300 gr de farina (mes una mica per espolvorejar)
200 gr de mantega freda a trossets
200 gr de nata freda
Toffee:
100 gr de sucre morè
50 gr de mantega salada
75 gr de nata (35% matèria grassa)
10 gr de caramel líquid
1 culleradeta de suc de llimona
Coco en pols per decorar (opcional)

PREPARACIÓ:

1. Comencem amb la crema pastissera, posarem tots els ingredients a dins del vas i programem 8 minuts, 90º, velocitat 4. Retirem del vas i posem a dins una màniga pastissera, la deixem refredar a temperatura ambient, mentre prepararem la massa.

2. Per fer la massa, amb el vas net posem tots els ingredients a dins i remenem 15 segons a velocitat 6. Retirem i fem 6 boles de 110 gr cada una les emboliquem amb paper film i les posem 25 minuts dins el congelador.
Nota: és una massa molt enganxosa us recomano posar farina a la superfície.

Escalfem el forn a 200º

3. Estirarem les boles de massa sobre paper de forn amb un corró els hi donem forma rodona d'uns 20 cms cada una les punxem amb una forquilla i les fornegem 12 minuts, ho tindreu de fer de 2 en 2. Retirem del forn i les deixem refredar del tot.

4. Anem a fer la salsa toffee posem el sucre, la mantega, la nata, el caramel líquid i el suc de llimona al vas, programem 10 minuts, 120º, velocitat 2 (Tm31 varoma),  sense posar el cubilet per tal que evapori. Deixem refredar la salsa a dins del vas fins que la temperatura baixi a 55º. Amb l'espàtula anirem remenant un parell de vegades.

5. Mentre anem muntant el pastís, posem una punta de crema pastissera a la base del plat i posem una rodona de pasta de full a sobre perquè així al muntar el pastís no se'ns mogui, ara hi posem crema a sobre i la cobrim amb un altre base de full, així succesivament fins acabar amb una base de full, un cop muntat i la salsa estigui freda l'aboquem per sobre el pastís i reservem a la nevera fins el moment de servir.

BON PROFIT!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.