dimarts, 30 de desembre del 2014

XAMPINYONS AL VAPOR AMB SALSA DUXELLES


Hola!
Boníssim aquests xampinyons, van ser part del pica-pica del dia de Sant Esteve i van triomfar la recepta la vaig veure a la revista de Thermomix d'aquest mes de desembre l'especial de nadal, us els recomano com a aperitiu, la salsa és el complement ideal ja què el xampinyó en si i cuit al vapor no té massa gust, per tant si no sabeu que fer per cap d'any sens dubte aquesta és una bona opció. :-)
Us desitjo un bon any a tots/es els que em seguiu a darrera la pantalla, el que passeu en silenci sense comentar perquè sé que també i sou i per tots els que comenteu perquè m'animeu a seguir endavant amb la finalitat d'aquest blog què és ajudar-vos i compartir receptes amb tots vosaltres.
GRACIES per estar aquí i FELIÇ 2015!

INGREDIENTS:
12 xampinyons grans
12 ous de guatlla
50 gr de sobrassada
1 ceba petitona (80gr)
40 gr de mantega o oli d'oliva
Farigola
80 gr de nata
pebre, sal

PREPARACIÓ:

1.Netegem i trèiem el peu al xampinyó deixant el forat per posar-hi la sobrassada i l'ou de guatlla, els posem a dins al safata del varoma on prèviament li haurem posat paper de forn perquè no ens caigui restes d'ou a baix a la salsa.

2. Posem els troncs del xampinyó al vas i els ratllem 10 segons a velocitat 5. Retirem i reservem.

3. Posem la ceba i la trinxem 3 segons al 5 tot seguit afegim la mantega i l'ofeguem 5 minuts, varoma, velocitat 1.

4. Afegim els troncs del xampinyó, la farigola, sal i pebre al gust, posem el varoma al seu lloc i programem 15 minuts, varoma, velocitat 1. Comprovem que els xampinyons estiguin cuits si és així retirem el varoma i reservem tapat perquè no se'ns refredin.

5. Afegim la crema de llet al vas i programem 1min 30 segons, 100º, velocitat 2. Quan acabi triturem 30 segons a velocitat 10.

6. Els servim en platets individuals, posem una cullerada de salsa i sobre el xampinyó.

BON PROFIT!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.