dijous, 3 d’abril del 2014

CARGOLS DE BRIOIX AMB PERLETES DE XOCOLATA I MERENGA


Bon dia!!
Avui fa 42 anys que vaig veure la llum del sol per primera vegada, tot i què avui no en fa gaire de sol jejeje
Per celebrar-ho he preparat aquests caragols de brioix amb perletes de xocolata i merenga. Què ens poden servir per un esmorzar o per un berenar. Si us dic la veritat posar-hi el merenga a sobre va bé perquè aprofitem les clares i li donem un toc sofisticat a la recepta.
Espero que us agradi i la disfruteu!!

INGREDIENTS:
massa brioix:
150 gr de llet
50 gr de mantega
3 rovells d'ou
20 gr de llevat fresc de fleca 
400 gr de farina de força
50 gr de sucre
1 pessic de sal
Farcit:
30 gr de mantega fosa
50 gr de sucre moreno
50 gr de perletes de xocolata
1 ou per pintar
Merenga:
3 clares d'ou
150 gr de sucre
1 pessic de sal
unes gotes de suc de llimona

PREPARACIÓ:

1. Primer farem la massa de brioix, posant la llet i la mantega a dins del vas, programem 1 minuts, 37º, velocitat 2.

2. Afegim els rovells i el llevat fresc, remenem 10 segons a velocitat 2. Tot seguit incorporem la farina, el sucre i el pessic de sal remenem 15 segons a velocitat 6 i tot seguit amassarem 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga. La deixem reposar uns 30 minuts.

Pre escalfem el forn a 200º

3. Aboquem la massa sobre l'encimera enfarinada i l'estirarem formant un rectangle de 40cm x 60 cm. Pintem tota la massa amb mantega sense arribar a les vores perquè puguem sellar-la amb aigua. A sobre i posem el sucre moreno espolvorejat i les perletes de xocolata. Anirem caragolant i quan arribem al final pintem amb aigua la vora i sallem la massa. (això ho fem perquè al fornejar-la no se'ns obrin)
Pintem amb ou tot el caneló i anem tallant a rodelles de 2 cm d'ample, ho posem dins d'una càpsula de fer magdalenes, les tornem a pintar amb ou i la deixem reposar 20 minuts .

4. Les posem a coure al forn durant 20 minuts aproximadament. Un cop cuites retirem i reservem.

5. Ara començarem a fer la merenga, per muntar clares és molt important tenir el vas ben net sense gens de residus grassos, pe tant rentem molt bé el vas.

6. Posem la papallona a sobre les ganivetes, afegim el sucre, els clares, el pessic de sal i les gotes de llimona. Programem 4 minuts, 50º, velocitat 3.5. Quan acabi el temps tornem a programar 4 minuts, velocitat 3.5, aquest cop sense temperatura. Retirem la merenga del vas i la posem a dins d'una màniga pastissera, decorem el brioix i el posem a gratinar 5 minuts per dorar la merenga. Les deixem refredar i ja estaran llestes per devorar!!

BON PROFIT!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.