dilluns, 30 de desembre del 2013

TRONC DE NADAL


Avui us deixo una recepta tradicional d'aquestes festes, el tronc de nadal!
Bé tradicional ho es tot l'any, l'únic que vaig fer va ser decorar-lo amb xocolata perquè sembles un tronc, però la base és la del braç de gitano de tota la vida, a casa ens agrada farcit de crema, la recepta original anava farcit de trufa tot i que vaig pensar que massa xocolata, entre els torrons, els bombons i el tronc no podia ser, així que el vaig farcir de crema pastissera què és molt bona i agrada a tothom.

INGREDIENTS:
Per la base:
4 ous
120 gr de sucre
1 culleradeta de sucre vainillat
120 gr de farina de reposteria
1 pessic de sal
Per la crema:
500 gr de llet
50 gr de maicena
3 ous o 6 rovells
100 gr de sucre
ralladura de llimona
Cobertura:
150 gr de xocolata fondant
50 gr d'aigua
25 gr de mantega

PREPARACIÓ:

1. Posem tots els ingredients de la crema al vas i programem 7 minuts, 90º, velocitat 4. Si veiem que no a espesseit programem 2 minuts mes. Tot seguit la retirem i la posem en un vol, la tapem amb film transparent tocant a la crema perquè no ens faci crosta.

Pre escalfem el forn a 180º

2. Ara amb el vas net posem la papallona, els ous, el sucre i programem 6 minuts, 37º, velocitat 4. Quan acabi el temps tornem a programar 6 minuts, velocitat 4, aquest cop sense temperatura encara que ens marqui 37º no passa res és per el calor residual que tenim a dins del vas. Un cop pari afegim la farina amb un sedàs o colador de mica amb mica + el polsim de sal. Programem 5 segons velocitat 3 acabem d'unir amb l'espàtula. Posem un paper vegetal a la safata del forn i aboquem la mescla per sobre mirant que ens quedi igualada de tots costats,  la posem a coure al forn 10 minuts. Un cop cuit l'enrotllem amb calent amb el mateix paper i l'emboliquem amb un drap humit, la deixem refredar del tot.

3. Un cop fred anirem a montar el braç, descargolem la massa amb molt de compte i la farcirem amb la crema, el tornem a cargolar i el posem sobre la reixeta del forn per cobrir-lo amb la xocolata, així la que sobri caurà a sota (jo hi poso un paper vegetal així després puc aprofitar-la.)

4. Per fer la cobertura posarem la xocolata dins del vas net i sec, la ratllarem 15 segons a velocitat, afegirem l'aigua i programarem 4 minuts, 37º, velocitat 3. Quan acabi afegim la mantega i tornem a programar 4 minuts, 37º, velocitat 3. Aboquem aquesta xocolata per sobre del braç fins cobrir-lo del tot, el deixem refredar una mica i mab una forquilla fem dibuixos semblants als d'un tronc, el posem a la safata de servir i cap a la nevera fins el moment de servir. Quan el vaguis a servir talles un costat en diagonal i el poses al costat simulant un tronc.

BON PROFIT I BON ANY!!

2 comentaris:

  1. Un tronc com aquest no pot faltar a cap taula durant les festes, és preciós!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.