dimecres, 30 de maig del 2012

IOGURT DE LLIMONA



Quants dies sense publicar, em tindreu de disculpar però la feina a l'estètica comença a fer-se notar i no puc dedicar tantes hores al blog com voldria.
Avui us deixo una recepta molt fàcil, IOGURTS!!! Segur que moltes vegades heu pensat en fer-ne i no us atreviu, doncs és ben fàcil aquest cop vaig voler experimentar de fer-lo amb gust de llimona i la veritat és que queden boníssims. Proveu-los!!!


INGREDIENTS:

1 litre de llet
la pell d'una llimona
1 trosset de canyella en rama (poquet)
100 gr de sucre
1 iogurt natural
1 cullerada de llet en pols

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet, el sucre , la pell de la llimona i la canyella en el vas del Thermomix i programem 10 minuts, 100º, velocitat 2. Per infusionar la llet i donar-li el gust de llimona, la deixem reposar.

2. Esperarem a que la llet estigui a 60º, després treurem la canyella i la pell de la llimona, afegirem el iogurt i la llet en pols remenarem 20 segons a velocitat 2 i 1/2. Aboquem en vasets de vidre i si teniu iogurtera els deixeu tota la nit a la iogurtera, sinó podeu abrigar el vas del thermomix amb una bossa de congelats perquè conservi l'escalfor i el deixeu  reposar tota la nit. També hi ha una altre manera de fer-los, preescalfar el forn a 50º, posar els vasets a dins parar el forn i deixar-los tota la nit amb el calor residual del forn és quallaran.

Nota: amb les capsules de fer magdales vaig tapar els vasets

BON PROFIT!!!






dimarts, 22 de maig del 2012

PIZZA BLANCA



Aquest va ser el nostre sopar de divendres, a casa els divendres sempre fem pizza és com una tradició!!
Li he posat el nom de pizza blanca perquè és així com la van batejar les meves filles però també li podríem dir pizza carbonara.
Abans quan no tenia la Thermomix sempre anàvem a comprar-les o ens les fèiem portar a casa, però ara és tant fàcil fer pizza i tant ràpid que tardo menys en fer-la jo que no pas que vinguin a portar-les jejej i són molt més bones...Indiscutiblement!!!

INGREDIENTS:
Massa:
200 gr d'aigua
50 gr d'oli d'oliva
25 gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
1 culleradeta de sal 
1 culleradeta d'orenga

Farcit:
Mozzarella
Crema de llet
Formatge de cabra (rulo)
Beicon a daus
Ceba laminada ben fina
Orenga

PREPARACIÓ:

1.Posem l'aigua, l'oli al vas i programem 1 minut, 37º,velocitat 2. Incorporem el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.

2. Afegim la farina, la sal i l'orenga amassem 1 minut. velocitat espiga. Deixem reposar la massa dins del vas uns 30 minuts.

Precalentem el forn a 200º

3. Retirem la massa i la dividim en dos parts iguals, l'estirem sobre un motlle de pizza ben fina i li posem els ingredients, la crema de llet, la mozzarella, la ceba laminada, el beicon, i el formatge de cabra per sobre, la posem a coure al forn 25-30 minuts.

BON PROFIT!!!




dimarts, 15 de maig del 2012

COCA DE VIDRE





Avui us deixo una recepta per començar bé la setmana amb força i energia!!
És una recepta típica de les nostres comarques, a casa ens agraden molt tant per esmorzar com per berenar a totes hores, és una massa cruixent, coberta de sucre que quan és el forn és converteix en caramel i quan la tens a la boca fa crunch, crunchh mmmm deliciosa i molt fàcil!!!


INGREDIENTS:

100 gr de llet
100 gr d'aigua
50 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de sucre
20 gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
1 pessic de sal

Farcit:
Sucre abundant
oli d'oliva
Licor d'anís (Maria Brisard)

PREPARACIÓ:

1.Posem la llet, l'aigua, el sucre, els 50 gr d'oli al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 1.

2. Afegim el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.

3. Incorporem la farina, la sal i amassem 1 minut, velocitat espiga. Dividim la massa en porcions de 50gr cada una i en fem boletes.

Precalentem el forn a 180º

4. Estirem cada porció ben fina, posem bastant de sucre x sobre a cada coca, unes gotes d'oli d'oliva i unes gotes de anís.

5. Les posem a coure al forn 15 minuts. Quan les retirem del forn les ruixem amb una mica d'anís, bullirà i així s'evaporarà l'alcohol per tant són aptes per mainada.

BON PROFIT!!!!

Us deixo un pas a pas:








dimecres, 9 de maig del 2012

PATATES AMB OUS ESTRELLATS


Avui us deixo una recepta del dia a dia, és d'aquelles que cal tenir-la de fons d'armari (despensa). Perquè patates i ous a totes les cases ni ha. Casualment dies enrere una meva clienta de Thermomix em va demanar si l'havia provat mai i que tal quedava, fins i tot em va passar la recepta per correu. Anna és boníssima no et faci por de preparar-la què els de casa teva és lleparan els dits!!!!
A més és una recepta econòmica que ara en temps de crisis van molt bé per poder estalviar algún dineret, a casa els hi ha agradat moltíssim o sigui que la tornarem a repetir seguríssim!!!

Font: llibre de receptes econòmiques amb Thermomix

INGREDIENTS:

600 gr de patates tallades a daus i salades
100 gr d'aigua
100 gr d'oli
4 ous

PREPARACIÓ:

1.Posem les papallones, l'aigua, oli al vas i programem 4 minuts, varoma, velocitat 1. Mentre pelem i tallem les patates i les salem.

2. Un cop l'aigua i l'oli sigui calent afegirem les patates pel bocal i programarem 14 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Quan falti 1 minut afegirem els ous pel bocal prèviament remenats (no amb excés).
Jo personalment els vaig deixar reposar uns 5 minuts a dins del vas perquè amb 1 minut no queden ben cuits però això va a gust del consumidor.

3. Servim en una safata i llestos per degustar!!!

Nota: a casa em va dir que eren les patates més bones que havien menjat mai, jejej



dilluns, 7 de maig del 2012

OSTRES....ELS DONUTS!!!!



Segur que més d'un se'n recorda del famós anunci dels donuts!!!
Ahir diumenge vam estar amb la Xènia i la Sandra preparant aquests donuts en motiu del dia de la mare vaig decidir dedicar-hi temps passant una estona juntes elaborant una de les coses què a elles més els agrada  els DONUTS!!!
Segur que si teniu mainada a casa i no tant mainada algun cop n'heu comprat perquè els i encanten, doncs us puc dir que aquests no són com els comercials però s'hi assemblen moltíssim, per mi millors almenys sé del que estan fets, surten 27 unitats i queden molt tendres i esponjosos.
Au vinga, si no teniu feina pel diumenge al matí aquí us deixo una bona proposta per passar una estona amb els vostres fills!!

INGREDIENTS:

300 gr de llet
30 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sucre
150 gr de farina de força
2 rovells
2 ous
120 gr de sucre
500 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
120 gr de mantega a temperatura ambient
Oli de girasol per fregir-los

Almívar per banyar-los:
150 gr d'aigua
200 gr de sucre
el suc de mitja llimona

-Posem tots els ingredients a dins del vas i programem 10 minuts, varoma, velocitat 1.


PREPARACIÓ:

1.Posem la llet al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 1 per temperar-la. A continuació afegim el llevat, la culleradeta de sucre i la farina remenem 30 segons velocitat 3. Deixem reposar aquesta massa dins del vas fins que veiem que comencen a sortir bombolletes a sobre la superfície.

2.Afegim els ous, els rovells, el sucre i remenem 15 segons a velocitat 3. Incorporem la farina i la sal, programem 3 minuts, velocitat espiga.

3. Ara tornarem a programar 2 minuts a velocitat espiga i per el bocal anirem afegint la mantega de mica en mica tallada a daus petits. Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli el seu volum (aprox 1hora)

4. Retirem la massa del vas (és bastant tova,queda enganxada poseu-hi força farina) i sobre una superfície enfarinada l'estirarem amb un corró la deixem d'un centimètre de gruix i amb els motlles l'anirem tallant, reservarem a sobre una safata, mentre anirem repetint l'operació fins acabar la massa.

5. En un cassó posem oli de girasol a escalfar (important que no sigui molt calent) els fregirem uns 30 segons per cara, retirem i els posem sobre paper de cuina perquè deixin anar l'oli.

6. Quan encara són una mica calents els banyem amb l'almívar que haurem posat en un plat de sopa i els deixarem que s'acabin de refredar en una safata.
Si voleu podeu fondre xocolata al microones i els banyeu sinó amb una mica  de sucre glas queden perfectes!!

BON PROFIT!!



Us deixo un pas a pas:


 Aquí tenim la massa ja llevada crèix moltíssim
 Aquí ja estirada

 Els motlles per tallar-los, si no en teniu podeu fer-ho amb un got i el forat amb el tap d'una ampolla d'aigua

 Aquí els deixem reposar una estoneta abans de fregir-los, aquest procès no és llarg mentre aneu tallant els altres els primers ja estàn a punt per coure.

 Els posem a coure sobretot a foc baix perquè sinó ens quedaríen negres de fora i sobtats de dintre



 la Sandra no va poder resistir la temptació de clavar-li queixalada i en plena sessió fotogràfica ja ni faltava la meitat, jijij

dimecres, 2 de maig del 2012

KRINGEL ESTONIA - BRIOIX TRENAT




Hola a tothom, quants dies sense deixar-vos res per veure ni per fer...em tindreu de perdonar però em falten hores!!!!!
Aquest brioix em va encantar la seva presentació tot i què la recepta no és l'autèntica, aquesta concretament és una massa de brioix que tenim al llibre "Pan y bolleria" de Thermomix que a mi sempre em resulta molt bona i fàcil de manejar, una altre cosa que vaig canviar va ser el farcit en realitat va amb una crema de mantega i canyella en pols però jo el vaig farcir de panses i perletes de xocolata, una delícia!!!
Si teniu algun compromís i no sabeu que portar per sorprendre feu aquesta recepta què és molt fàcil.
Espero que el disfruteu tant com nosaltres!!!

INGREDIENTS:

150 gr de llet
50 gr de mantega
3 rovells
25 gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
50 gr de sucre i un pessic de sal
25 gr de mantega fosa per untar
Perletes de xocolata i panses per farcir


PREPARACIÓ:

1.Posem la llet al vas juntament amb la mantega i programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

2.Afegim el rovells i el llevat fresc i remenem 10 segons a velocitat 2.

3. Incorporem la farina i el sucre i amassem 2 minuts, velocitat espiga. El deixem reposar a dins del vas fins que dobli el seu volum.

4.Un cop a llevat l'estirem amb un corró i el deixem rectangular, el pintem amb la mantega i el farcim amb les panses i les perletes de xocolata, ara anirem cargolant-la com si féssim un braç de gitano, el tallarem pel llarg sense arribar a l'últim extrem i l'anirem trenant un sobre l'altre, un cop arribeu al final li donem forma de corona i el pintem amb mantega mireu fotos.  El deixem llevar a la safata del forn.

5. Precalentem el forn a 180º

6.Posem el brioix a coure 25-30 minuts depèn de cada forn i ja estarà llest per menjar!!

És un berenar deliciós!!