dimarts, 18 de desembre del 2012

PANETTONE


Bones!!!
Avui us deixo un panettone, que aquests dies es posa molt bé per esmorzar o berenar. Com segurament ja sabreu és un postres tradicional del nadal a Milà (Itàlia) té forma de cúpula i la massa és tipus brioix, s'elabora amb farina, ous, mantega, sucre, llevat i fruites confitades o panses. La meva versió és amb taronja confitada, panses i ametlla laminada, boníssim si us en queda de sec no passa res el podeu torrar i és bo igual, acompanyat amb una bona confitura, és un esmorzar deliciós!. Espero que us agradi tant com a nosaltres!
Aquesta vegada l'he cuit a la panificadora per estalviar energia i també perquè em va molt bé per deixar-lo llevar, queda tapat a dins la panificadora i està lliure de corrents d'aire que dificulten el llevat de la massa.

INGREDIENTS:
Massa mare: (Poolish)(el dia abans)
100 gr de farina de força
100 gr de llet
10 gr de llevat fresc
Massa.
2 ous
60 gr de sucre
70 gr de mantega a temperatura ambient
20 gr d'aigua de taronger o cointreau
250 gr de farina de força
15 gr de llevat fresc
1 pessic de sal
100 gr de taronja confitada tallada a daus petits
50 gr de panses
Ametlla laminada

PREPARACIÓ:

1.Primer farem la massa mare, aquesta ens donarà esponjositat al panettone. Posem la llet i l'atemperem 30 segons a 37º, velocitat 1, afegim la farina i el llevat i remenem 10 segons a velocitat 6, retirem i reservem a dins d'un vol tapat tota la nit.

2.Posem els ous al vas i remenem 10 segons a velocitat 3. Incorporem el poolish (massa mare), la farina, el pessic de sal, el sucre,, l'aigua de taronger, el llevat fresc  i programem 3 minuts velocitat espiga.

3. Quan faltin 2 minuts per acabar anirem afegint la mantega tallada a trossets pel bocal, les panses i la taronja confitada. Retirem la massa i la posem en un motlle rodó de panettone i la deixem reposar fins que dobli el seu volum, espolvoregem amb les làmines de ametlla.

Precalentem el forn a 180º a dalt i baix

4.La posem a coure 30/35 minuts al forn, per comprovar si esta ben cuit el punxem amb una agulla si surt neta està ben cuit sinó el deixem uns minuts mes a la mateixa temperatura. Un cop fred espolvoregem amb sucre glaç.

BON PROFIT!!






3 comentaris:

  1. Tú déjanos que aquí nos encargamos de que no se haga malo! jajajaja Muy rico!

    besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias guapa, la verdad és que en mi casa tampoco le dimos tiempo!!!
      Feliz Navidad!!

      Elimina
  2. Judith, jo encara no n'he provat de fer mai, ja has vist el tortell, jeje, doncs ara toca el panettone. Veig que l'has fet a la pani? Jo el problema que se'm presenta és el motlle, no en tinc d'aquests alts típics de panettone, i no estem per comprar, però veig que amb la pani també el puc fer, no?
    Moltes gràcies i que tu passis unes molt bones festes!!!! Bon Nadal i una forta abraçada, guapa, a tu i tota la teva família!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.