dimarts, 7 d’agost del 2012

PA MAISANO




Hola, hola....quina caloooor..uff!!!!!
Avui us deixo un pa, diferent, no per la manera de fer-lo sinó per la farina què és de blat de moro amb pipes és de la casa Ylla i ja ens bé preparada només falta posar-hi aigua, llevat i una mica de paciència per deixar-lo llevar. Jo l'he amassat a la Thermomix i cuit a la panificadora per mandra d'encendre el forn (que amb aquestes calors, una no te ni ganes de cuinar jejejej) però si voleu el podeu coure al forn i donar-li forma de pa rústic segur que queda més bé. Té un gust tot especial suposo què és per la farina i un color groc no és el típic pa de molla blanca i flonja, és més contundent però molt bo.

INGREDIENTS:

500 gr de farina maisano
250 gr d'aigua tèbia
25 gr de llevat
10 gr de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua, la sal i la farina al vas remenem 10 segons a velocitat 6. A continuació programem 3 minuts, velocitat espiga.

2. Quan falti un minut afegim el llevat pel bocal. deixem reposar la massa a dins del vas una hora apròximadament. Un cop a llevat el retirem i l'amassem una mica amb les mans, li donem la forma desitjada i el deixem llevar tapat una estona més.

3. Amb el forn preescalfat el posarem a coure 35-40 minuts a 180º. Si ho fem amb la panificadora li posarem el programa horneado que dura 60 minuts.

BON PROFIT!!!






4 comentaris:

  1. que fabuloso te ha quedado el pan y ci es con pipas tiene que estar muy bueno, la harina no la conozco, iré a investigar
    besos guapaaaa

    ResponElimina
  2. No havia sentit mai aquesta farina. Tens raó el forn tomba només de pensari. Ganes de fer coses en tinc però quan penso amb la calor a la cuina, ho deixo per més endavant, he,he...
    Bon estiu

    ResponElimina
  3. És la primera vegada que sento el nom d'aquesta farina.
    L'oloreta que queda a casa després de fer pa......no té nom!!!Salut!
    Olga

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.