divendres, 7 d’octubre del 2011

"BIZCOFLAN"

 Altre vegada divendres!!!
Em passen les setmanes volant!! Com és costum a casa el fi de setmana m'agrada donar-me el capritx de preparar unes postres aquesta d'avui és el famós bizcoflan de Thermomix.
És un flam amb una base de pa de pessic que és cou al bany maria tot junt. Tinc un motlle de flam que me'l va regalar la Sandra, la meva peque, pel dia de la mare i encara no l'havía estrenat i aquesta a sigut l'ocasió ideal per fer-ho. He tingut de reduir les quantitats però a valgut la pena, perquè la Sandra s'ha posat molt contenta quan a vist que he estrenat el seu motlle.


INGREDIENTS: ( 4 persones)

Flam:
250 gr de llet
2 ous
80 gr de sucre
caramel líquid per la flamera

Pa de pessic:
1 ou
30 gr de sucre
25 gr de farina
5 gr de cacau en pols (valor)


PREPARACIÓ:

1. Posem els ingredients del flam al vas i remenem 15 segons a velocitat 4. Caramelitzem el fons d'una flamera de mig litre. Aboquem la mescla a sobre, reservem.

2. Ara sense rentar el vas posem les papallones, l'ou ,el sucre i programem 1'30 minut, 37º, velocitat 4. quan acabi el temps tornem a programar 1'30 a velocitat 4 (aquest cop sense programar temperatura).

3.Mentre en un vol barregem la farina amb el cacau, quan acabi el temps obrim la thermomix i posem la farina al voltant de les papallones, remenem 6 segons, velocitat 4. Trèiem les papallones i amb l'espàtula acabem d'unir bé la farina, aboquem aquesta mescla sobre el flam amb molt de compte i a poc a poc, tapem la flamera amb paper d'alumini i la posem dins el recipient varoma

4. Rentem el vas i posem 500 gr d'aigua, tanquem la thermomix posem el varoma al seu lloc i programem 30 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Comprovem la cocció amb una agulla si surt neta està ben cuit sinó li programem 5 minuts +  un cop cuit el deixem refredar d'un dia per altre.

Nota: Us volia comentar que podeu doblar les quantitats però abans de fer-ho millor què us assegureu que el motlle us entra a dins del varoma, sinó el tindreu de coure al forn al bany maria  durant 1 hora aproximadament.

Bon cap de setmana!!




6 comentaris:

  1. La verdad es que queda super rico, ayer lo publiqué yo.
    Muxus

    ResponElimina
  2. Quina bona idea flan mes bescuit .....bonissim .......ara m'en menjaria un trosset:
    petons

    ResponElimina
  3. Quines postres tan bones per preparar aquests cap de setmana,te una pinta deliciosa.
    Bon cap de setmana Judith.

    ResponElimina
  4. A casa el fem molt sovint i té l'èxit assegurat. És un motlle molt bonic, queda preciós!

    ResponElimina
  5. Quina pintaaaaaa, visca el cap de setmana!

    ResponElimina
  6. La Mercè de cuina de llaminers el va rebatejar com a flawnie, són unes postres delicioses i com diu la Gemma, èxit absolut!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.