dissabte, 30 d’octubre del 2010

PASTÍS D'ANIVERSARI i FELIÇ HALLOWEEN

Avui és l'aniversari de la Sandra, i li feia molta il.lusió que li prepares una festa a casa amb el seves amigues.
Tot i que aquest fi de setmana el volia dedicar a preparar el regal del meu AIG, també l'he dedicat a preparar la festa de la meva nena que ja en fa 10. Per molts anys Sandra!
M'ha fet gracia preparar aquest pastís, ja que estem a aquesta diada, i la veritat han quedat totes alucinades amb aquest pastís carbassa, espero que us agradi.

FELIÇ HALLOWEEN!!!!


INGREDIENTS:

Per la base:3 ous
200 gr de sucre
1 iogurt natural
100 ml d'oli de girasol
190 gr de farina de rebostería
1 sobre de llevadura royal
Nocilla per farcir-lo de dins o confitura

Glaça:
350 gr de sucre
1 clara d'ou
1 cullerada de suc de llimona
colorant a limentari

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1. Posem els ous i el sucre al vas, programem 3 minuts, 37º, velocitat 3.

2. Afegim l'oli de girasol, el iogurt i remenem 15 segons a velocitat 3.

3. Incorporem la farina i la llevadura remenem 12 segons a velocitat 2 i 1/2. Amb l'espàtula acabem d'integrar bé els ingredients.

4. Aboquem en un motlle i la posem a coure 20 minuts al forn a 180º.

5. Un cop sigui freda la partim i la farcim amb nocilla o confitura. I prepararem la glaça per cubrir-la.

6. Posem el sucre al vas i pulveritzem 30 segons velocitat 5-10. Afegim la clara d'ou, el suc de llimona, i les gotes de colorant (jo 3 de grogues i 1 de vermella) remenem 20 segons a velocitat 6.
Aboquem aquesta mescla sobre le pastís i amb l'espàtula molla amb aigua calenta l'anem escampant pel cim, la deixem reposar un mínim de 2 hores perquè ens quedi seca. Amb xocolata fondant he fet el detall dels ulls i la boca

Nota: Jo primer vaig fer la glaça sense el colorant, en vaig separar una mica per poder fer les fulles, la resta vaig afegir el colorant i la vaig remenar amb la thermomix.





Aquí us deixo una foto de la carbassa que vam preparar l'any passat per hallowen, la vam tenir dos dies a davant la porta de casa.




dimarts, 26 d’octubre del 2010

PASTÍS DE FORMATGE, RAÏM I GELATINA DE MOSCATELL



Aquest cap de setmana a sigut la festa major de la meva ciutat, i això és mereixia un postre especial.

Desprès d'un bon dinar ens vam menjar aquest pastís deliciós de formatge amb raïms, molt refrescant i gens empalagós.
Ja fa temps que l'havía vist al blog de Tartas provocativas, i ja l'havía preparat en una ocasió però amb maduixes. Aquest cop l'he preparat igual que l'original, i si us he de dir la veritat, no serà l'última vegada que el prepari, ens va agradar molt a tots.
Us deixo l'enllaç del blog tartas provocativas.
INGREDIENTS:
200 gr de galetes maria
80 gr de mantega a temperatura ambient
250 gr de xocolata blanca
250 gr de llet
250 gr de formatge fresc Burgos
300 gr de philadelphia
2 sobres de cuajada royal
40 gr de sucre
Cobertura (frosting)
70 gr de sucre
150 gr d'aigua
150 gr de moscatell
6 fulles de gelatina
PREPARACIÓ:
1. Triturem les gales a velocitat 7 uns segons. Afegim la mantega i tornem a triturar a velocitat 7 uns segons mes. En un motlle desmontable el forrem amb paper film, posem les galetes triturades i anem fent pressió per fer la base del pastís. Reservem a la nevera.
2. Ara posem la xocolata al vas i li donem dos cops de turbo per trinxar-la. Afegim la llet, els formatges, el sucre i els sobres de cuajada, programem 7 minuts, 90º, velocitat 4. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes i el deixem refredar unes hores ( 4-5hores, jo sempre el preparo d'un dia per altre)
3. Ara prepararem la cobertura (frosting), posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda. Netegem els raïms i els posem al cim del pastís. Desprès posarem el sucre i l'aigua al vas, farem un almíbar suau programant 7 minuts, varoma, velocitat 1. Un cop tenim l'almíbar fet i afegim les fulles de gelatina i remenem a velocitat 3 uns segons per integrar-les bé, afegim el moscatell i tornem a remenar uns segons mes. Ara aboquem aquesta barreja pel cim del pastís amb els raïms amb molt de compte. El deixem reposar un parell d'hores a la nevera.
4. Desmotllem i sevim.











dimecres, 20 d’octubre del 2010

MAGDALENES DE FORMATGE I SÈSAM



Aquesta setmana m'ha donat per fer magdalenes, en tinc tantes receptes pendents que m'hi he posat de valent!.
Aquest cop les he fet salades, ja sabeu que s'en poden fer de moltíssimes variants, amb formatge, tòmaquets secs, herbes aròmatiques etç, etç....
Aquesta recepta la vaig veure al mateix llibre que les de pastanaga, però no us penseu que queden com un "bizcocho" noo!!
Mes aviat tenen textura de pa, com uns panets de vienna, deliciosos farcits de formatge, jeje...
Tot i que els hi vaig fer uns petits canvis, portaven pipes pelades que les vaig substituir per sèsam i el formatge que venia original a la recepta era el parmesà i quina casualitat no en tenía o sigui que hi vaig posar emmental.
El resultat molt bo, però la pròxima vegada també i posarè llavors de rossella, crec que els i pot donar un toc sofisticat molt bo!!

Espero que us agradin!!!!






INGREDIENTS:

150 gr de formatge emmental

250 gr de llet

2 ous

1/2 culleradeta de sal

380 gr de farina de rebostería

1 sobre de llevadura royal

50 gr de sèsam torrat

100 gr de margarina a temperatura ambient

sèsam per decorar o llavors de rosella


PREPARACIÓ:


Precalentem el forn a 200º


1.Posem el formatge al vas i el ratllem 5 segons velocitat 4. Retirem i reservem.

2. Ara posem al vas, la llet i els ous programem 30 segons, velocitat 3.


3. Afegim la sal, la farina, la llevadura, el sèsam i el formatge reservat, programem 30 segons, velocitat 2.


4. Incorporem la margarina i remenem 30 segons, velocitat 3.


5. Repartim la massa amb motlles de magdalenes les espolvoregem amb sèsam i les posem a coure 20 minuts al forn.



En vaig partir un parell, perquè veiessiu com queden de dins amb forats plens de formatge.






















dimarts, 19 d’octubre del 2010

MAGDALENES DE PASTANAGA



Començem bé la setmana!!!
Aquí ja és comença a notar una mica el fred, i ahir al vespre tenia ganes d'encendre el forn per preparar alguna cosa, i sentir l'oloreta de menjar per tota la casa i també aquella escalforeta que surt del forn quan acabes de coure-hi alguna cosa, MMm m'encanta.....
Aprofitant que tenia un grapat de pastanagues a la nevera, vaig pensar que en faría una coca, però al final tot pensant i remenant en van sortir unes magdalenes, nomès puc dir-vos que són delicioses i molt esponjoses, malgrat que no pugen gairé crec que és pel pes de la pastanaga, el resultat va ser molt bo i ha casa els hi van agradar molt.
Font: llibre "Dietas especiales con thermomix"
INGREDIENTS:
150 gr de sucre (jo 120)
300 gr de pastanaga
3 ous
100 gr de margarina a temperatura ambient
200 gr de farina de rebostería
1 sobre de llevat royal
1 pessic de sal
1 cullerada de suc de llimona
Sucre moreno per decorar
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Pulveritzem el sucre programant 1 minut, velocitat progressiva 5-10.
2. Afegim les pastanagues pelades i tallades a trossos grans. Programem 3 minuts, 70º, velocitat 4.
3. Col.loquem les papallones, afegim els ous i remanem 2 minuts, 37º, velocitat 3.
4. Incorporem la margarina i tornem a remenar 2 minuts a velocitat 3.
5. Incorporem la farina, la llevadura, la sal i el suc de llimona, remenem programant 15 segons, velocitat 2.
6. Repartim la massa en capsules de magadalena emplenant-les fins la meitat i posem sucre moreno pel cim i les deixem coure al forn durant 15 minuts.






dijous, 14 d’octubre del 2010

PEIX AL VAPOR AMB VERDURES



La recepta d'avui és per totes les clientes, persones, amigues blogueres que teniu la thermomix, i que sempre em dieu: -jo no faig servir el Varoma, el tinc oblidat a dins d'un armari!
Doncs no pot ser això a treure-li la pols i tornar-lo a utilizar, aquesta recepta l'he tret del magazine d'aquest mes i és perfecte per amortitzar a tope la nostre thermomix, treient-li el màxim de profit!!

INGREDIENTS:
4 Talls de filet de panga o mero
2 gra d'all
1 carbassó làminat
1 tomàquet làminat
1 patata gran laminada
1 ceba gran tallada a rodelles
sal, pebre orenga
30 gr d'oli d'oliva
250 gr d'aigua
1/2 pastilla de caldo de peix
50 gr de vi blanc

PREPARACIÓ:
1. Untem amb oli el recipient varoma i posem el peix a dins (2 talls a sota i 2 a dalt) els salpebrem i espolvoregem amb orenga. Tapem i reservem.
2. Posem els grans d'all al vas juntament amb els 30 gr d'oli, triturem 6 segons a velocitat 6. A continuació programem 5 minuts, varoma, velocitat 1.
3. Mentres esperem en el cistellet i anirem posant una capa de patata, ceba, carbassó i tomata, anirem fent així fins tenir-lo ple fins a dalt o acabar els ingredients. (a mi em va sobrar carbassó i el vaig posar a dins del varoma amb el peix).
4. Ara incorporem l'aigua, la pastilla de caldo, i el vi. Posarem el cistellet a dins del vas, tancarem i deixarem el recipient varoma al seu lloc. Programem 25 minuts, varoma, velocitat 1.
5. Comprovem la cocció del peix i servim en una plata, amb la seva salseta i verduretes.



A més és un plat saníssim, per totes les que esteu fent dieta, i les que no je,je...



Aquí teniu una foto del cistellet us té de quedar ple fins a dalt de tot.















dimarts, 12 d’octubre del 2010

AIG 2010 AMIC INVISIBLE GASTRONÒMIC

Per fi !!!
Al fin!!!


M'he decidit a participar a l'amic invisible gastronòmic, sempre pensava que algún dia ho faría i aquest a estat el moment, m'agrada l'idea de còneixer gent nova, que comparteix l'afició a la cuina com jo i poder intercanviar receptes i consells.




La Bea del Blog http://www.elrincondebea.com/2010/10/amigo-invisible-gastronomico-2010.html
és l'encarregada d'organitzar-ho (déu ni do quina feinada), aprofito per animar-vos a participar, teniu temps de fer l'inscripció fins el 18 d'octubre.


Au vinga!!! Serà divertit!!!





Volia aprofitar per dir-vos que aquest banner tant divertit a sigut creat per Carolina http://www.ilustradorainfantil.com/ que fa uns dibuixos moníssims.





Aprofito per deixar-vos un petit resum del que m'agrada i descriure una mica de la manera que sóc.





1. A la cuina sóc una persona molt meticulosa, m'agrada molt l'ordre i la netedat, però a la resta de la casa sóc una mica més desordenada, però com diuen dins el desordre hi ha l'ordre de cadascún. ( sempre trobo tot el que busco)


2. Abans de començar cap recepta m'asseguro de que tinc els ingredients, no soporto l'idea d'estar a mitja recepta i que em falti algún ingredient, la primera vegada sempre faig la recepta original tal com està escrita en el llibre desprès quan la repeteixo em prenc la llibertat de modificar-la a la meva manera. (M'encanten els llibres de cuina, en tinc una lleixa plena)


3. M'agraden els motlles de galetes (cortadores) de totes les maneres, i com més originals són millor. També tota classe de motlles per fer pastíssos. (fa temps que estic buscant un motlle de galetes amb forma de carbassa)


4. Les conserves casolanes, m'encanten tant dolçes com salades, també les galetes, els pastíssos, no hi ha res com poder-te menjar quelcom que tu mateix has creat!


5. Penso que una taula ben parada amb els seus coberts, plats, tovallons i estovalles és un senyal de bon mejar, m'agrada cuidar tots els detalls unes espelmetes, unes flors etç...





Bé, crec que mes o menys he descrit amb quatre paraules, de la manera que sóc i el que m'agrada, sóc una persona molt social, i puc dir que m'agrada tot, i que amb qualsevol cosa sóc feliç. Estic molt contenta de poder participar en aquest aconteixement.





Judith

diumenge, 10 d’octubre del 2010

"BIZCOCHO" COCA DE POMA

Aquesta recepta porto molts anys preparant-la i sempre quedo com una senyora, és un clàssic que sempre agrada a tothom, és la famosa coca del iogurt que segur que totes heu preparat mes d'una vegada, s'utilitza el mateix pot del iogurt per mesurar els altres ingredients, avui us deixo la meva versió.
(us deixo el pes equivalent en grams)

INGREDIENTS:

3 ous
1 iogurt natural o de llimona
2 mesures del iogurt de farina (180 gr )
1 mesura i mitja de sucre (200 gr)
1 mesura de oli de girasol (100 gr)
1 sobre de llevadura royal
1 poma golden gran

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1. Posem els ous amb el sucre 3 minuts, 37º, velocitat 3.

2. Afegim el iogurt i l'oli remenem uns segons a velocitat 3.

3. Incorporem la farina i la llevadura i tornem a remenar uns 12 segons a velocitat 2 i 1/2.

4. Ara i afegim la poma pelada i tallada a quarts, triturem 4 segons a velocitat 4. Us quedarà tallada petita però va molt bé perquè li dòna gust a la massa i quedà mes ben repartida.

5. Aboquem aquesta mescla al motlle previament untat amb mantega o si és de silicona no fa falta i la posem a coure al forn de 20 -25 minuts a 180º. Un cop fred desmotllem i empolsimem amb sucre glaç.




Nota: Aquesta coca va molt bé per si teniu mainada que no els i agrada la fruita, és una manera de camuflar-la entremitg de la coca i no trobar-la.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

BOTONS DE MANTEGA I VIATGE


Hola a totes i tots!!!
Ara feia uns quants dies que no públicava res, és que aquest fi de setmana passat vaig estar fora de viatge amb unes amigues que cada any fem una sortida (amb aquest ja van 6), vam estar tres dies a Lourdes jo no havía tingut mai l'oportunitat de viatjar-hi, va ser un viatge realment diferent, no estem acostumades a viatjar a un lloc de tant de pelegrinatge. Allà veus gent malalta amb una fe impressionant això fa que vegis la vida d'una altre manera. Es per això que avui un deixo uns botonets de mantega, realment deliciosos, i us convido a agafar-ne un i mentre el degusteu donar gracies per tenir el privilegi de gaudir de BONA SALUT.
SALUT I FEINA!!!
INGREDIENTS:
70 gr de sucre
120 gr de mantega a temperatura ambient
250 gr de farina de repostería
1 ou
PREPARACIÓ:
1. Posem el sucre al vas i el pulveritzem 20 segons, velocitat 5-10.
2. Afegim la mantega, la farina i l'ou, barregem 20 segons velocitat 6.
3. Reservem aquesta massa a la nevera mínim una hora dins d'una bossa de plàstic o un plat tapat amb film.
Preparació dels botons:
Precalentem el forn a 180º
1. Estirem la massa amb un corró sobre una superfície enfarinada, la deixem de 1/2 centimetre de gruix, ara amb un got de xupito anem tallant la massa i els posem a sobre la safata del forn previament forrada amb paper de forn o una base de silicona.
2. Un cop tenim tota la massa tallada a rodonetes amb un tap d'ampolla d'aigua (els Blaus ratllats) anem fent pressió al cim de cada rodoneta per donar-li forma de botó, desprès amb la punta del tap d'un boli bic anem fent els foradets per allà on cosim els botons.
3. Els posem al forn durant 12 minuts.














Una foto de Lourdes amb les meves amigues.... a veure quina d'elles és la primera en preparar-los!!
Noies això és un repte!!
I si no teniu la thermomix no hi ha cap problema els podeu fer amb les mans.