dilluns, 28 de gener del 2013

PASTÍS SANTIAGO



Després d'unes mini vacances a Santiago de Compostela, torno amb moltes novetats i ganes de fer moltes coses. Aquest any vaig tenir la sort de guanyar-me la convenció nacional de Thermomix a Santiago de Compostela, d'aquí la raó d'haber-hi anat.
M'ho vaig passar molt bé vaig conèixer a moltíssima gent entre elles l'Alicia del Recetario Canecositas que també és presentadora de Thermomix, per mi va ser una sorpresa perquè no m'ho esperava trobar-la allà, quina casualitat quan  em van demanar per tirar una foto a un grup de noies que també estaven amb nosaltres al mateix grup fent una cata de vins Albariño, quan estava enfocant jo tota professional jejejeje vaig veure que una d'elles era l'Alicia i us asseguro que encara no havia begut prou vi com per beure-hi borrós jijji els hi faig la foto i corrents a preguntar-li, i si!!  No estava equivocada, era ella!!!!
És molt simpàtica vam compartir paraules i vivències del blog bla, bla, bla no fa falta que us expliqui el què passa quan et trobés amb un amic blogger sembla que el coneixes de tota la vida, veritat?
Bé no us vull entretenir més, us deixo la recepta del pastís Santiago què és molt fàcil i ràpid de fer.
Que tingueu una bona setmana!!

INGREDIENTS:
250 gr d'ametlles crues pelades (marcona)
200 gr de sucre
La pell d'una llimona sense gens de part blanca ( talleu-la amb un pela vegetals)
4 ous
sucre glaç per empolsimar + la creu (jo em vaig comprar el motlle allà)

PREPARACIÓ:

Pre escalfem el forn a 180º

1. Posem les ametlles al vas i les trinxem 10 segons a velocitat 5. Reservem

2. Ara posem el sucre i el pulveritzem 10 segons velocitat 5-10. Afegim la pell de la llimona i repetim 10 segons a velocitat 5-10.

3. Afegim els ous remenem 10 segons al 4. Incorporem les ametlles ratllades i remenem 5 segons a velocitat 3.

4. Aboquem sobre un motlle metàlic prèviament untat amb mantega i la posem a coure al forn de 15-20 minuts. Un cop freda la desmotllem i l'espolvoregem amb sucre glaç.

BON PROFIT!!




dimarts, 22 de gener del 2013

PANETS DE FORMATGE DE CABRA






Hola
Aquest dissabte passat teniem uns amics a sopar a casa i per impresionar-los vaig fer aquests panets de formatge de cabra...boníssims, almenys això és el que van dir jejejje
La recepta la podem trobar al calendari de Thermomix és la del mes de febrer, ens van agradar tant que la repetiré tot sovint fins i tot us diré que acabarà siguen un pa que faré per costum el dia que vulguem menjar quelcom mes sofisticat.

INGREDIENTS:
Massa:
250 gr de llet
20 gr de llevat de fleca
500 gr de farina de força
15 gr de sucre
1 pessic de sal
50 gr oli d'oliva
Farcit:
50 gr ceba
1 gra d'all
Julivert fresc
1 ou
200 gr de formatge de cabra (Rull) tallat a trossos
150 gr de formatge cremós (philadelphia)
Llavors de rosella x decorar també o podeu fer amb sesàm

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet i el llevat a la vas programem 3 minuts, 37º, velocitat 2.

2. Afegim la farina, el sucre, la sal, l'oli d'oliva i amassem 2.30 minuts a velocitat espiga. Retirem a un vol untat amb oli i la tapem, la reservem en un lloc lliure de corrents fins que dobli el seu volum.

3. Ara farem el farcit posarem la ceba, el julivert i l'all al vas triturem 4 segons a velocitat 5. Amb l'espàtula fem baixar la resta d'ingredients de les parets i tapa del vas.

4. Incorporem l'ou, el formatge de cabra i el formatge cremós remenem 20 segons a velocitat 4.

5. Estirem la massa sobre una superfície enfarinada i la deixem de la mida d'un rectangle 40 x 30cm aproximadament, li posem el farcit a sobre mireu de no arribar el final (jo no ho vaig fer i al cargolar-la se'm escapava tot el farcit), caragolem i tallem a rodelles d'uns 6 cm de gruix, les espolvoregem amb llavors de rosella i les deixem reposar 20 minuts a la plata del forn.

Preescalfem el forn a 200º dalt i baix (jo amb ventilador)

6. Posem els panets a coure 20-25 minuts i ja estaran llestos per devorar!!

BON PROFIT!!



Us deixo un pas a pas:






dijous, 17 de gener del 2013

RISOTTO AMB BEICON, XAMPINYONS I PÈSOLS


Aquesta recepta és senzillament deliciosa!!
La podem trobar  a la revista Thermomix del mes de gener, a casa ens agraden molt els risotto de totes maneres però aquest és especial el beicon li dona un gust molt encertat. O sigui que us animo a provar-lo i ja em direu el resultat!!

INGREDIENTS:
100 gr de parmesà a trossos
100 gr de ceba a quarts
2 gra d'all
30 gr d'oli d'oliva
200 gr de xampinyons laminats
250 gr de beicon a daus
350 gr d'arròs de gra rodó
100 gr de vi blanc
800 gr d'aigua
1 i 1/2 pastilla de caldo de carn o pollastre
pebre
120 gr de pèsols  (Jo un grapat)
 50 gr mantega

PREPARACIÓ:

1. Posem el parmesà al vas i el ratllem 10 segons a velocitat 7. Retirem i reservem

2. Sense rentar el vas posem la ceba, els alls i l'oli trossegem 3 segons a velocitat 5. A continuació sofregim 7 minuts, varoma, velocitat 1.

3. Afegim els xampinyons i el beicon, programem 4 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat 1.

4. Afegim l'arròs i el vi, programem 3 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1 sense posar el cubilet perquè evapori l'alcohol del vi.

5. Afegim l'aigua, les pastilles de caldo engrunades i el pebre, programem 13-15 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1 sense posar el cubilet. Quan faltin 3-4 minuts x acabar afegim els pèsols pel bocal.
Aboquem sobre una safata amb la mantega a trossets i remenem amb l'espàtula. Servim espolvorejat amb parmesà.

Nota: Jo vaig programar 13 minuts l'arròs, depèn molt de la marca, us recomano que li poseu 13 i ja sereu a temps de programar 2 minuts +

BON PROFIT!!!




dimarts, 15 de gener del 2013

FLAM DE XIXONA

Hola!!
Avui us vull ensenyar un dels regals que em van portar aquest any el Reis Mags, ja ho diuen que els reis ho saben tot i és cert perquè a mi em van ben encertar els regals, ja els veureu més avall jijijij
Aprofito també per ensenyar-vos una recepta d'aprofitament segur que moltes de vosaltres no sabeu que fer-ne dels torrons que us queden, doncs aquest flam de Xixona és una molt bona recepta per aprofitar-los i alhora quedar com una senyora, és fàcil, ràpid i molt bo!!!

INGREDIENTS:
1 Teula de torró de Xixona (200 gr aprox)
500 gr de llet
250 gr de nata líquida
100 gr de sucre
2 sobres de quallada Royal

PREPARACIÓ:

1. Posem el torró dins el vas i triturem 5 segons a velocitat 5.

2. Afegim la resta d'ingredients i programem 8 minuts, 100º, velocitat 3. Quan acabi el temps el posem en un motlle ben original i deixem refredar un mínim de 4 hores a la nevera.

BONÍSSIM!!




 

Aquí us ensenyo els regals què em van deixar els reis, reconeixeu el motlle??


dijous, 10 de gener del 2013

TORTELLONIS A LA PUTTANESCA


Boníssima aquesta recepta!!!!
Us la recomano al 100% que bona, si esteu cansades de fer la pasta sempre igual aquesta és una bona variant, té un gust intens molt bo al paladar.
És un plat típic de la dieta mediterrànea amb ingredients fàcils de trobar i econòmics, el seu origen és  incert diuen que a Itàlia era un plat de pasta fàcil de cuinar i que les prostitutes(d'aquí el seu nom) els hi era ràpid d'elaborar entre client i client...jo crec què és més per l'energia que et dona.
Font: LLibre "Thermomix viajera"

INGREDIENTS:
1 gra d'all
30 gr d'anxoves
130 gr d'olives negres s/os
30 gr d'oli d'oliva
500 gr de tomàquet triturat
100 gr de tàperes
1 polsim de pebre
Parmesà ratllat
500 gr de pasta 

PREPARACIÓ:

1. Posem l'all, les olives, les anxoves al vas i triturem 5 segons a velocitat 5. Fem baixar la resta d'ingredients de les parets del vas cap a les ganivetes, afegim l'oli i programem 3 minuts, varoma, velocitat 1.

2. Mentre farem bullir la pasta en una olla a part per anar més ràpids, la recepta del llibre un cop tens la salsa a punt la reserven i posen a bullir la pasta a dins del vas però això us ho deixo a la vostra elecció.

3. Afegirem el tomàquet triturat, el polsim de pebre i les tàperes al triturat d'anxoves i olives, programarem 12 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1. 

4. Colem la pasta i barregem amb la salsa, acompanyem amb parmesà ratllat 

BON PROFIT!!


dilluns, 7 de gener del 2013

CREMA GELADA DE MASCARPONE



Bé, per fi em acabat les festes i tornem tots a la rutina per alguns serà més dur i per altres ja en teníem ganes de tornar a la monotonia de cada dia, per mi ordre!
No és que no m'agradin aquestes festes però són dies de descontrol total, tinc més feina que mai i les nenes a casa sense escola és una mica de mal convinar, tot i que ja són grans, m'agrada tenir-les controlades.
Aquesta recepta la vaig preparar ahir la diada dels Reis per postres, per fer baixar el menjar, una crema gelada és ideal i tot darrera el tortell jijijiji 
És molt fàcil i ràpida, la podeu fer el mateix dia, jo la vaig posar dins una màniga pastissera i li vaig tenir unes 3 hores al congelador, de tant en quan l'anava apretant i pressionant amb les mans perquè no em quedés un bloc, volia que quedés semi congelada, el resultat va agradar moltissim tant de bo n'hagués tingut mes, va volar!!!
La recepta me la va passar la Marta Cullell una meva companya de Thermomix, gracies per compartir!!

INGREDIENTS:
100 gr de sucre
250 gr de mascarpone a temperatura ambient
2 rovells d'ou
200 gr de nata líquida per muntar molt freda
1 culleradeta de vainilla líquida (jo no li vaig posar)

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre a dins dels vas i el pulveritzem 20 segons a velocitat 5-10. Retirem i reservem

2. Ara posem la papallona i muntem la nata a velocitat 3 i 1/2 sense programar temps i amb compte que no ens quedi mantega, sempre vigilant pel bocal quan no esquitxi el cubilet i ens quedi enganxada a les parets del vas la tindrem a punt.

3. Afegim el mascarpone, el sucre i els rovells remenem 30 segons a velocitat 2 i 1/2 posem en copes o en una màniga pastissera i cap al congelador fins el moment de servir. Decorem al gust i cap a taula jo li vaig posar virutes de xocolata amb gust de maduixa.

Espero que us agradi tant com a nosaltres!!



dissabte, 5 de gener del 2013

FONDUE DE FORMATGE



Hola bon dia a tothom !!
Ja heu fet bondat, aquest any?? Mira que els Reis ja estan baixant per la muntanya que hi ha darrera l'estany i ho veuen i senten tot!! (jejeje això m'ho deien els pares quan era petita, innocent de mi!!!)
- Doncs si!, Reis he pecat amb aquest pa fondue he pecat 4 quilos mes a les meves caderes!!!!, ufff mare meva!!!! Però com que sóc molt bona el vull compartir amb tots els meus amics, seguidors i família que em segueixen darrera i davant la pantalla!!!!!! Proveu-lo!!!!!
Bé deixem-nos d'històries i anem al gra, aquesta fondue de formatge ens la vam menjar la nit de fi d'any a casa la Tània, a mi em va tocar portar els entrants i vaig optar per fer aquest pa, però he pensat que pot ser una bona opció per la nit de Reis és un sopar que no et porta massa feina perquè el pots preparar amb antel.lació i l'últim moment el poses al forn a escalfar i és un vici total, queda un pa cruixent amb el formatge fos per anar-hi sucant deliciós!
Vaig fer la recepta tal com m'explicava el llibre tot i que no hi vaig posar la mateixa quantitat de ceba tot i així si notava molt el gust, però de totes maneres era molt i molt bo!!!
BONA NIT DE REIS!!!


INGREDIENTS:
1 pa de pagès de 800 gr aprox
250 gr de formatge emmental
250 gr de formatge "Manchego curado Flor d'Esgueva"
300 gr de ceba recepta original (jo n'hi vaig posar 180 gr)
300 gr de maionesa
1 gra d'all
1 cullerada d'aigua
sal, pebre
250 gr d'oli de gira sol

PREPARACIÓ: (us deixo un pas a pas que ho veureu millor)

1. Obrirem el pa i el buidarem en té de quedar com una cassola. Reservem

2. Ratllarem l'emmental 10 segons al 5-7. Reservem en un plat. Tot seguit ratllem l'altre formatge 10 segons 5-10. Reservem

3. Ara trinxarem la ceba 5 segons a velocitat 5, si ens queden trossos grossos repetirem el Procés, reservem.

4. Ara ens toca fer la maionesa, molt fàcil, posem una gerra sobre la tapa del vas premem la funció bàscula i pesem l'oli, reservem, ara posarem l'ou, el gra d'all, la cullerada d'aigua, la sal i pebre a dins del vas i remenarem 25 segons a velocitat 5. Tot seguit posarem aigua a dins del cubilet, programarem velocitat 4 i anirem tirant l'oli per sobre la tapa perquè ens caigui a poc a poc a dins del vas i així ens quedi la maionesa ben lligada, quan s'acabi parem la Thermomix.

5. Afegim els formatges i la ceba a la maionesa i remenem uns segons a velocitat 2, ens anirem ajudant amb l'espàtula perquè ens quedi ben unit, aboquem aquesta mescla a dins del pa. Si no l´heu de menjar de seguida el podeu reservar a la nevera. També el podeu congelar desprès el temps de forn s'allargarà a 1 hora.

Pre escalfem el forn a 180º a dalt i baix

6. Posem el pa a dins del form 35-40 minuts fins que ens quedi ben cruixent per fora i el formatge fos per dintre, servir-lo al moment, si veieu que és torra massa de sobre tapeu-lo amb paper d'alumini.

BON PROFIT!!








dimarts, 1 de gener del 2013

BON ANY NOU I UNA BONA OLIVADA

BON ANY NOU 2013 A TOTHOM!!!
Sempre m'han agradat els números imparells per això crec que aquest serà un bon any, el 13 és un número amb molta energia i m'agrada moltíssim, per tant per començar bé l'any amb energia positiva i moltes ganes de menjar-nos el món, vaig preparar aquesta olivada per començar bé el 13 i acomiadar el 12!!
És una recepta molt senzilla, fàcil i queda molt bé per servir com aperitius amb una bona copa de vi mentre vas obrint gana pel sopar!!
Feliç 2013!!!

INGREDIENTS:
100 gr de tomàquets secs amb oli
70 gr d'olives negres sense ós
15 gr de tàperes o cogombrets amb vinagre
1 gra d'all
1 culleradeta d'orenga
50 gr d'oli d'oliva
1 baguette

PREPARACIÓ:

1.Posem tots els ingredients a dins del vas i triturem 30 segons a velocitat 4. Fem baixar la resta d'ingredients del vas i la tapa i tornem a programar 20 segons a velocitat 4. Reservem en un vol.

Precalentem el forn a 180º amb el gratinador

2. Mentre tallem el pa, li posem un raig d'oli d'oliva a sobre de cada llesca i un polsim d'orenga, el posem a la reixa del forn perquè se'ns torri de les dues cares. Un cop torrat el servim amb l'olivada.

Bon profit!!