dimarts, 16 octubre de 2012

PA DE VIENA FARCIT - DIA MUNDIAL DEL PA



World Bread Day 2012 - 7th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!



Hola bon dia!
Avui  16 d'octubre és el dia mundial del pa i com que sóc una fan incondicional del pa casolà m'he decidit a participar-hi presentant aquest pa farcit salat, que fa les delícies dels més petits i grans jijiji
Si encara no us atrevit a fer pa a casa des de aquí un animo a fer-ho, penseu que quan comenceu a preparar-vos el pa a casa enganxa i sempre et vas millorant fins arribar a ser tota una professional!!
A més el pa té una infinitat de possibilitats alhora de preparar-lo: pa negre, blanc, d'espelta, amb fruits secs, farcit dolç o salat, amb massa mare o sense, etç...etç,  la llista és infinita...
Anem per la recepta, així us podreu posar mans a la massa.

INGREDIENTS: (amb Thermomix)
250 gr de llet
50 gr de mantega
1 culleradeta de sucre
25 gr de llevat fresc
500 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
Pel farcit:
Beicon a làmines
Pernil dolç
formatge


PREPARACIÓ:

1. Atemperem els líquids posant la llet, la mantega, el sucre i programant 1 minut, 37º, velocitat 2.

2. Afegim el llevat i remenem 10 segons a velocitat 2.

3. Incorporem la farina i la sal, remenem 20 segons a velocitat 6 i seguidament 3 minuts, velocitat espiga. Deixem llevar uns 30 minuts la massa a dins del vas.

4. Estirem la massa formant un rectangle, la pintem amb mantega fosa, anem posant una capa de beicon a sobre una de pernil i per acabar una de formatge, enrotllarem i sellarem la massa amb aigua.

5. Posem sobre la safata del forn i deixem reposar fins que dobli el seu volum, pintem amb ou i espolvoregem amb llavors de rosella.

Precalentem el forn a 180º

6. Un cop a llevat el posem a coure uns 30-40 minuts depenent del forn de cadascú, si us queda molt ros podeu tapar-lo amb paper d'alumini perquè no és cremi.

BON PROFIT!!


Aquest cap de setmana passat, pel pont del Pilar a Banyoles i va haver la fira medieval Aloja i ja us podeu imaginar a on em vaig estar encantada per una bona estona, cada any i vaig a aquesta parada tenen un té amb menta boníssim! I no en parlem de les cosetes dolçes i salades, que tenen per degustar!!









12 comentaris:

  1. MMMm....quin pa!!!! Ha de ser boníssim!!!!
    Segur que aquest el preparo......
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Quinta pintassa aquest pa!!!! T'ha quedat molt bé!!!
    Ja m'agradaria tenir-ne un trosset ara mateix per esmorzar!
    Petons guapa

    ResponElimina
  3. Gràcies pels vostres comentaris nenes!!
    Si és boníssim proveu-lo!!!

    ResponElimina
  4. Quan he vist la foto del pa de fora, he pensat que tenia que estar increible! Però quan he vist com era de dins...uuuf! Te que estar impresionant!!!!!!
    Em quedo a seguir-te!
    Una abraçada!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. MMMMmm que pan más riquísimo!!! me has recordado que debo volver a comerlo cuanto antes! que cosa más rica por favorrrrrrrr ylo bueno es que lo puedes rellenar de lo que te apetezca! ñammmm

    Adoro los mercados medievales.
    Besitos guapa

    ResponElimina
  6. Qué rico este pan de viena con el relleno que le has puesto, queda muy bonito así presentado. besitos y buen finde guapa

    ResponElimina
  7. Una presentació molt bonica i encara més l'ho bó que ha de ser.
    Records

    ResponElimina
  8. Tiene una pinta estupenda! Gracias por participar en Word Bread Day. Espero que participará el próximo año otra vez!

    ResponElimina
  9. M'encanta la foto del tall, es veu molt bo i tendre :-)

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.